torsdag, februari 25, 2010

Nötchokladrutor.

Mycket goda chokladkakor med nötter som är enkla att göra med detta recept.

Tid: ca 40 minuter
Antal: ca 30 st

Ingredienser:
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl hasselnötkärnor
1 st ägg
0,5 tsk bakpulver
3 msk kakao
1,25 dl vetemjöl
Utrustning du behöver:
Elvisp
Utrustning som är bra att ha:
Matberedare el. mixer.

Gör så här:
1. Lägg smör och socker i en bunke och låt stå så smöret blir rumsvarmt. Ta under tiden fram en långpanna, ca 30x40 cm och smörj den ordentligt eller klä den med bakplåtspapper som du smörjer. Hacka nötterna grovt.
2. Vispa smör och socker till en jämn smet med elvisp eller använd matberedare.
3. Vispa ner ägget.
4. Tillsätt bakpulver och kakao och vispa till en jämn smet.
5. Tillsätt till sist vetemjölet och vispa snabbt till en jämn smet.
6. Bred ut smeten i långpannan. Strö över nötterna.
7. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 8 minuter. Med varmluft 175°C i 10-12 minuter.
Låt kakan svalna endast några minuter och skär sedan i rutor och lossa dem från bakplåtspappret eller plåten.
Låt dem svalna och lägg dem sedan i burkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar