torsdag, februari 25, 2010

Havreflarn.

Tunna knäckiga havreflarn. Ett mycket enkelt recept som går snabbt att göra!

Tid: 20 minuter
Antal: 25 st

Ingredienser:
75 g smör
1 dl strösocker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1,5 msk mjölk
1,5 msk ljus sirap
0,25 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C. Ta fram en kastrull, den kommer du använda för att göra hela smeten.
2. Smält smöret. Stäng av plattan och tag av kastrullen från plattan. Rör ner socker, havregryn, vetemjöl, mjölk, sirap, ingefära och bakpulver till en jämn smet.
3. Klicka ut smeten, ca ½ msk till varje flarn, med ganska stort avstånd på en plåt med bakplåtspapper, eftersom smeten flyter ut när kakorna gräddas. Till en normalstor ugn behöver du 2-3 plåtar till en sats havreflarn.
4. Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200°C i ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllengul färg. I varmluftsugn 175°C i ca 8 minuter.
5. Låt havreflarnen svalna i några minuter på bakplåtspappret. Lossa dem sedan från pappret och om du vill ha platta kakor låt dem ligga där tills de kallnat, men vill du ha böjda kakor så lägg dem över en träpinne, borstskaft eller dylikt och låt dem kallna där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar