onsdag, oktober 26, 2011

valpar till salu.

Valpar födda 11/9-11
8 stycken, fyra hannar och fyra honor. Blandras Puli/Pudel & Jack Russell.
Detta är ett ögonblicksverk. Tycke uppstod och de löste problemet på sitt eget lilla vis. Idag är dom båda stolta föräldrar, där även pappa är engagerad i små valparna. Valparna bor tillsammans med 3 katter, mamma, pappa och ytterligare 2 hundar. De får förutom di, färskfoder och lite torrfoder.

Fakta om raserna:
Jack Russel: ”Jack russell terrier är en alert, aktiv och intelligent hund med stor personlighet. Hunden behöver mycket fysisk aktivitet och intellektuell stimulans för att må bra. Rasen används ofta som grythund, men även som jakthund för andra uppgifter, till exempel för spårning. Jack Russells är också vanlig hos hästintresserade människor,då den kan springa bredvid hästen vid ritt."
Puli:”Rasen är lättlärd med mycket hjärna som behöver strikta regler redan som valp. Den fäller inte heller pälsen på samma sätt som vanliga hundar.Den passar till det mesta som vallning, agility, lydnad, bruks, utställning m.m. men är från början en vallhund."
Pudel:"Rasen är i första hand en glad och sportig sällskaps- och familjehund. Den är även en agilityhund av rang, liksom framgångsrik lydnads- och brukshund. Rasen är glad, positiv, vänlig, social, humoristisk, livlig och energisk, samt lättfostrad och följsam.Det blir en medelstor hund, ca 40 cm i manke. Tuffa, hållbara, energiska, lättlärda individer."

Detta är inga soffpotatisar, så du som ev. köpare ska vara aktiv och veta hur man hanterar och fostrar en hund, dessa hundar kommer att kräva en god och kunnig hand.

1 kommentar: