måndag, oktober 03, 2011

jag är en stor thedrickare.

Nu har jag nyligen beställt hem mitt absoluta favorit the. Betalade i förskott så det skickas säkert redan imorgon. : ) Beställde även 2 sorter som jag inte har smakat förut, spännande!

Favoriten - "Manhattan Rooibos".
Rött te smaksatt med champagne, vanilj och jordgubb.

En ny - "Rooibos Chai".
Kanel, kardemumma, ingefära och rosépeppar ger Rooibos Chai dess karaktär.

En ny - "Rooibos Pina Colada".
Nyttig variant av Pina Colada. Fruktig ananas och krämig kokos ger en exotisk njutning.

Rooibos för er som inte vet:
"Rooibos kallas ofta för rött te eller Afrikas röda guld. Smaken är rund, fruktig och rik. Det innehåller flera viktiga mineraler och antioxidanter, men inget koffein. Det gör Rooibos lämpligt att dricka på kvällen. Rooibos är också gott att dricka kallt som iste på sommaren.

Beredning av Rooibos rött te
Du tillreder Rooibos med kokande vatten. Och eftersom det aldrig blir beskt kan du låta det dra länge. Gärna närmare 10 minuter. Ju längre tid det drar, desto fler antioxidanter frigörs. Ta gärna av vattnet så snart det börjat koka så förlorar vattnet inte så mycket syre.

Rooibos kommer från sydafrika
Rooibos är egentligen inget te, utan en buske som heter Aspalathus linearis. Den svenske botanikern, Carl Peter Thunberg, tog den till Europa 1772. Han hade upptäckt att Khoisan-folket drack den som medicinaldryck. Rooibos växer bara i Sydafrika, 25 mil nordväst om Kapstaden."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar